Dogodek

Izlet: 16. VAGANTOV TRADICIONALNI POHOD PO ZVONČKOVI POTI

Pri Vagantu smo zelo zadovoljni, da se je tradicija pohoda "POPOTI ZVONČKOV" obdržala. Letos se že ŠESTNAJSTIČ odpravljamo na sprehod ob avstrijski strani Mure. Na tej poti smo Vaganti doživeli že veliko lepega in večinoma nam je bilo naklonjeno tudi vreme. Zato smo vsi akterji pohoda ponovno staknili glave in se dogovorili, da tudi letos preizkusimo svojo vzdržljivost in uresničimo naše veselje do druženja v naravi terna ta način nadaljujemo s tradicijo.

Vabljeni torej z nami na

16. VAGANTOV TRADICIONALNI POHOD PO ZVONČKOVI POTI

V SOBOTO, 16. MARCA 2019

 Ob 9.00 uri na Trgu generala Maistra (pri Vinagu) vstopimo v avtobus in se odpeljemo do Šentilja, od tam pa čez mejo v avstrijski Strass, kjer se prične naš pohod. Večinoma bo potekal po avstrijski strani Mure. Seveda si bomo med potjo oddahnili, pogledali kako znamenitost, občudovali zvončke in drugo pomladansko cvetje, mogoče bo možno nabrati čemaž. 
Zagotovo pa si bomo izmenjali kakšne kuharske recepte s čemažem, zato bo pot hitro minila.
Daljši postanek za malico iz nahrbtnika bo v gostišču ob brodu blizu naselja Sladki Vrh, ki še vedno povezuje bregova Mure med Avstrijo in Slovenijo. Okoli 15.00 ure pohod zaključimo in se sprehodimo prek znanega mostu v Cmureku, ki je obenem tudi mejni prehod med Slovenijo in sosednjo republiko Avstrijo. Potem pa si privoščimo konkretno malico s kozarčkom rujnega in še malo druženja, saj si bomo po opravljenem pohodu vse to zaslužili.
Kot je znano, pohod ni zahteven; teren je položen in tako primeren za vsakega pohodnika, ne glede na starost. Pohod vodi planinski vodnik.
Cena prevoza bo odvisna od števila pohodnikov, in bo znašala med 15 € in 20 €. Pohod se izvaja po splošnih pogojih TA Pohorje–turizem (www.pohorje-turizem.com).
Prijave s plačili sprejemamo pred četrtkovimi predavanji v Vetrinjskem dvoru do 14. marca 2019.
Svojo udeležbo lahko prijavite na telefon 041 273 090 (ga. Cilka).

Veseli bomo vaše družbe!