Dogodek

Mitja Lavtar: JV AZIJA SKOZI OČI POPOTNIKA IN VODNIKA

V Azija je ena izmed turistično najbolj obiskanih regij na svetu. Poleg Bangkoka, Balija, Kuala Lumpurja in drugih svetovno znanih lokacij pa se v njej skrivajo številne neverjetno dišeče, smejoče, duhovne, okusne in seksi zanimivosti. 
Lani sem prezimil v JV Aziji in v slabih petih mesecih prepotoval vseh 11 držav regije med Indijo in Kitajsko, ki sta poleg kolonialistov močno vplivali na njeno kulturo. Vmes sem hodil po vaseh in mestih, govoril z ljudmi, se vozil z motorjem, počitnikoval, vodil potovanja, zadrževal v lokalnih beznicah in v kraljestvu dobre hrane pridno pridobival na telesni masi . 
Na potopisnem predavanju bomo spoznali glavne znamenitosti in tudi manj znane kotičke Mjanmara, Laosa, Tajske, Kambodže, Vietnama, Filipinov, Indonezije, Malezije, Singapurja, V. Timorja, Bruneja (in Tajvana). Vsega je bilo veliko in žal ne bomo šli v podrobnosti, bomo pa okusili regijo in našli navdih za vaša potovanja. Po predavanju bom na voljo za vprašanja in nasvete. Upam, da se vidimo! 

PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.