Kdo smo

Društvo popotnikov VAGANT združuje in povezuje ljudi, ki sami ali v organiziranih skupinah potujejo po svetu.
Osnovni cilji društva so razvijanje lastne produkcije potopisnih in izobraževalnih predavanj, s katerimi želimo ljudem približati druge civilizacije in kulture, izmenjava popotnih izkušenj, organizacija izletov in pohodov po Sloveniji in Evropi ter v sodelovanju z agencijami tudi priprava daljših potovanj za člane.

Od ustanovitve leta 1994 je društvo pripravilo več kot 500 potopisnih predavanj, ki potekajo ob četrtkovih večerih v kletni dvorani Zavarovalnice Maribor, izdalo številne biltene s popotniško tematiko, organiziralo Dneve tujih kultur, ciklus "Religije", ciklus "Balkan", potopisna predavanja v sklopu festivala Lent in še več. 

V organizaciji društva (konkretno sekcije za podporo tibetanski kulturi) so več let zaporedoma v Mariboru gostovali tibetanski menihi, kar je predstavljalo pomemben in odmeven kulturni dogodek v mestu. Društvo se je vključilo tudi v projekt "Maribor - alpsko mesto 2000". Posebej smo ponosni na lastne humanitarne akcije (za otroke Kosova, Tibetance, afriške otroke, obolele za aidsom in druge akcije zbiranja sredstev ob potresih in cunamijih) ter fotografske razstave svojih članov v pisarni društva in na drugih prizoriščih.

V okviru društva deluje več interesnih sekcij - že omenjena sekcija za podporo tibetanski kulturi, fotografska sekcija, poleg teh pa še kolesarsko-pohodniška sekcija, sekcija mladih in Radgonska sekcija, ki sodeluje z lastnim programom prireditev.

Vabimo vas, da potujete z nami! - kot zadovoljni obiskovalci naših prireditev ali kot aktivni, radovedni raziskovalci neznanih dežel.

Društvo popotnikov VAGANT