Sekcija Radgona

Odkar ta svet stoji in se človek zaveda sam sebe, ga mika spoznanje, kaj neki se skriva tam na oni strani potoka, tam za goro, tam za obzorjem? Tisti, ki se temu miku ne morejo upreti, povežejo culico... Ob vrnitvi jih polne spoznanj vedoželjno pričakajo vsi tisti, ki jih sicer tudi mika, pa bodisi ne morejo na pot, si enostavno ne upajo ali pa se nameravajo na pot šele odpraviti. In prav Društvo popotnikov Vagant je tisto stičišče, kjer se razpredajo popotni mozaiki, kjer popotnik razdaja svoja spoznanja, kjer se vedoželjnost presnavlja v nova spoznanja pričujočih, kjer se krepi osebna rast...
Doseg tega stikališča je lokacijsko omejen, v našem primeru na Maribor z okolico, vedoželjni ljudje pa so povsod. Njihovo slo lahko popotniki zadovoljijo z občasnimi gostovanji, a ljudje želijo še več. Tako nas je razmišljalo par zanesenjakov na našem koncu in odločili smo se ustanoviti svojo sekcijo, "uradno" poimenovano Sekcija pokrajin ob Muri (popularno pa kar "panonska" ali "radgonska" sekcija).

Osnovna dejavnost sekcije so popotniška srečanja, vendar smo se spoprijeli tudi že z organizacijo izletov, pohodov, razstav in še česa. Kakor je to pač situacija pri vseh društvih, je zares aktivna le skupinica zagnancev, zato je delovanje prej omejeno na "zmogljivost" te skupinice. V posamezni sezoni (v času od oktobra do aprila, s prazničnim božično-novoletnim premorom) pripravimo okrog 10 popotniških srečanj, praviloma ob petkih zvečer v prostorih Planinskega društva Gornja Radgona. V vzpodbudo so nam več ali manj zvesti udeleženci teh srečanj, večji del nečlani. Namenoma lahko uporabljamo oznako "udeleženci" namesto "obiskovalci", saj si na vsakem srečanju prizadevamo prisotne vzpodbuditi k razmišljanju, razpravi in s tem h globljemu osmišljanju takega srečanja. Za razliko od "matičnih predavanj" v Mariboru, nam to "dovoljuje" omejeno število udeležencev, ko je že mogoč spontan pogovor. 

Naše zveste udeležence srečanj ter seveda vse člane o tekoči dejavnosti sproti obveščamo s pomočjo elektronskih sporočil.

Za morebitne dodatne informacije o delovanju sekcije, predloge, pripombe, se prosim, obrnite na naslov: ezimont[@]gmail.com

Na ta naslov se lahko obrnete tudi, če se želite pridružiti naročnikom na naša e-obvestila.